XtraBorås v.50

Onsdag betyder ännu ett nummer av tidningen XtraBorås där jag skriver om mat varje vecka. Självklart får ni också receptet här på bloggen!

 
Äppelglögg:
5dl vitt vin
5dl äppeldryck
2st kanelstänger
3st stjärnanis
3st nejlikor
2st pomeransskal
1st apelsin, saften
 
Låt alla ingredienser värmas i kastrull i ca. 10minuter.
Servera med äppelklyfta och stjärnanis i glasen.
 
Tilltugg:
Röror till pepparkakor:
nr. 1. Ädelost
140g ädelost
1burk kesella
1msk honung
granatäpple
 
Blanda ost och kesella. Toppas med honung och granatäpple.
 
nr. 2 Lingon
0.5dl rårörda lingon
2dl philadelphiaost
 
Rör ihop ingredienserna och toppa med lite av de råröda lingonen.
 
Glöggtapas:
Dadlar inlindade med parmaskinka
Chevré på crostini, toppad med tapenad
Gravad lax med äpple och senap med philadelphiagrund på grovt bröd.
Chevré och bresaolafyllda crustader
Physalis
Sharonfrukt
 
SMAKLIG MÅLTID!