Vit chokladmousse med apelsintopp

För 4st portioner:

Vit chokladmousse: 
1st gelatinblad
100g vit choklad
0.75 + 1.25 dl vispgrädde
2st äggvitor
2-3tsk citron, pressad
1msk florsocker

Blötlägg ALLA gelatinblad i kallt vatten i cirka 5–10 minuter. Hacka chokladen fint. Koka upp 3/4 dl grädde. Ta kastrullen från värmen och låt chokladen smälta däri. Rör tills det blir slätt. Ta upp 1 gelatinblad och tillsätt det i den varma chokladkrämen. Rör tills det löst sig. Låt svalna till rumstemperatur. Vispa resten av grädden, men inte för hårt, och vänd ner den avsvalnade chokladkrämen. Vispa vitorna med citronsaft till ett tjockt skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en fast maräng. Vänd ner den i chokladmoussen och häll upp!

Apelsintopp:
1 1/2 gelatinblad
1 1/2 dl pressad saft av en söt apelsin
2 apelsiner
2msk strösocker

Sila den pressade saften och värm 1/2 dl.
Lägg ner 1 1/2 gelatinblad i den varma saften. Rör tills de smält. Tillsätt resten av saften och socker. Låt svalna. Skär bort skalet på apelsinerna och skiva snyggt. Lägg dem på den stelnade moussen. Häll över gelatinblandningen. Låt stå i kylen tills de stelnat.





#1 - - biggeros:

Den ska jag försöka och göra lagom till Jul. Ser jätte fräsch ut!!