XtraBorås v.18

Här kommer denna veckas recept av mig i tidningen XtraBorås. För er som inte bor i Borås så kommer mitt recept även här på bloggen och ni kan läsa hela tidningen på xtraboras.se
 
Kycklingspett med vattenmelodsallad
 
Grillpremiär!
Vädret är kanske inte helt att lita på än så denna vecka bjuder jag på en enkel grilltallrik som blir snabbt klar. Grillspett är dessutom supersmidigt att förbereda för att ta med på packning och grilla på engångsgrill.
En sallad där sötma och friskhet från melonen möter sältan från fetaost och oliver passar utmärkt till de rökiga och smakrika grillspetten. 
 
För 4st portioner:
 
Grillspett:
700g kycklingfilé, delad
2st rödlökar, klyftor
8st champinjoner
grillkrydda (egen)
 
Trä upp kyckling, rödlök och champinjoner på åtta grillspett.
Grilla spetten runt om i ca. 10minuter tills kycklingen är helt genomstekt.
Krydda med grillkrydda.
 
Salladen:
1bit vattenmelon (ca. 800g), delad i kuber
150g fetaost, tärnad
50g oliver
2msk mynta, hackad
2msk kallpressad rapsolja
flingsalt
svartpeppar
 
Blanda alla ingredienser men vänta med att krydda med salt och peppar tills precis innan servering. 
Detta för att melonen inte ska vattnas ur. 
Låt stå i kylskåpet till servering.
 
Bulgur
2dl bulgur
4dl hönsbuljong
0.5 gul lök, finhackad
1st citron, saften
1msk olivolja
 
Fräs löken i olja.
Häll i buljong och låt koka upp.
Tillsätt bulgur och låt sjuda under lock i ca.15minuter.
Vänd runt med gaffel och låt stå några minuter utan värme.
Blanda ner citronsaften.
 
Egen grillkrydda
1msk svartpeppar
1msk salt
1msk paprikapulver
1tsk vitlökspulver
1tsk spiskummin
0.5tsk chilipulver
0.5tsk lökpulver
0.5tsk oregano, torkad
 
Blanda alla kryddor och förvara i en väl rengjord glasburk.
 
Tips!
Ringla gärna flytande honung över tallriken innan servering.
Lika stora bitar på spetten för att alla delar ska grillas på samma värme.
 
SMAKLIG MÅLTID!
 
 
#1 - - Annster:

Så gott :)