Kycklingsallad från medelhavet
Ingredienser till 4st portioner:
5st tomater, i skivor
1st stor röd lök, tunt skivad (+ olivolja, salt&rödvinsvinäger till lag)
0.5st gurka, riven
1-2st morot, riven
150g fetaost
10-15st oliver
lite ruccola
olivolja
balsamvinäger
basilika, finhackad
salt&peppar
salt&peppar
3st kycklingfiléer, i mindre bitar
chiliflakes
paprikapulver
spiskummin
paprikapulver
spiskummin
salt&peppar
Börja med att lägga den tunt skivade rödlöken i lag och ställ i kylskåpet några minuter. Blanda även ihop vinägretten och låt även den stå och dra i kylskåpet medans salladen görs.
Täck botten av ett serveringsfat med skivor av tomat. Sprid ut den marinerade löken över. Krama ur de mesta av vattnet ifrån den rivna gurkan, blanda gurka med morot och sprid ut över löken. Fortsätt med smulad fetaost vinägrett, oliver och några blad av ruccola.
Stek kycklingbitarna i smör och olja. Krydda väl med valfria kryddor. Lägg över på en tallrik och ställ ut på balkongen så att kycklingen kallnar. Sprid ut kycklingen över salladen och servera genast.
Stek kycklingbitarna i smör och olja. Krydda väl med valfria kryddor. Lägg över på en tallrik och ställ ut på balkongen så att kycklingen kallnar. Sprid ut kycklingen över salladen och servera genast.
SMAKLIG MÅLTID!
ÄLSKAR Kyckling sallad, så grymt gott i alla dess smaker och former