Små mozzarellaburgare med serranoskinka

Ingredienser till 4st små burgare:
250g nötfärs
0.5st gul lök, finhackad
1st vitlöksklyfta, finhackad
1.5msk grädde
1st ägg
salt&peppar
basilika
100g mozzarella
4st skivor serranoskinka
8st skivor formbröd, utstansade små runda skivor med ex ett glas
salt&peppar
ruccola
 
ricottaost
ruccola
soltorkade tomater, skivade
olivolja
balsamico
 

Blanda färsen med grädde, ägg, lök, vitlök och riktligt med salt och peppar. Skiva mozzarellan i drygt 1/2 cm breda skivor. Hetta upp en stekpanna med en klick smör i, forma färsen till små burgare och låt dem snabbt få ordentligt med färg på ena sidan. Vänd dem och lägg på mozzarella, sänk till medelvärme och låt dem sakta steka klart. Rosta under tiden de små, runda skivorna med formbröd i en brödrost. Placera en skiva serrano och ruccola på bottenskivan bröd. Placera mozzarellaburgaren ovanpå och toppa med nästa bröd. Stadga upp med en längre tandpetare.

Servera med att bred ut ricottaost på tallriken och toppa med ruccola, soltorkade tomater, olivolja, balsamico och salt&peppar.

 

 

#1 - - Molly:

Gud, nu blev jag hungrig!

#2 - - LORISSA LOVEBOMB:

det verkar toppengott. Allt i miniatyrer är gott tycker jag... kanske jag äter för mycket med ögonen :)

#3 - - Sofia:

Gott :-)

#4 - - Emma Mattsson :

Seeeer såååååå gott ut!!!

#5 - - Emma Mattsson :

Seeeer såååååå gott ut!!!

#6 - - Robex Lundgren:

gillar du musik, missa inte min blogg I intervjuband varje dag
http://ghgumman.blogg.se/
http://www.facebook.com/mosanmusikfriket?ref=hl