Vildsvinskotletter med jordärtskocksmos och balsamicosky

 Ingredienser till 4st portioner:
4st stora fläskkotletter eller 8st små kotletter av vildsvin, med ben
smör
salt&peppar
 
600g jordärtskockor, skalade
400g potatisar, skalade
smör
salt&peppar
 
1msk smör
2.5dl vatten
3msk kalvfond
1msk balsamvinäger
en nypa socker
1msk soja
steksky från kotletterna
 
Koka potatis och jordärtskockorna mjuka, i cirka 15 minuter, häll av. Mosa med en klick smör. Smaka av med salt och peppar.
 
Stek kotletterna tills de får fin yta med smör i het panna. Lägg över i en ugnsfast form och stek klart några minuter i ugnen på 200grader. 
 
Smält smöret i en kastrull. Späd med vatten och kalvfond och koka i några minuter. Krydda med balsamvinäger, socker, soja, salt och peppar. Låt puttra i minst 10 minuter. Häll över stekskyn från kotletterna och smaka av.
 
Servera med en krispig blandsallad!