XtraBorås v.4

Här kommer denna veckas recept av mig i tidningen XtraBorås. För er som inte bor i Borås så kommer mitt recept även här på bloggen och ni kan läsa hela tidningen på xtraboras.se
 
Denna vecka så fortsätter jag med lammfärs och ger ett förslag som är en stor kontrast till det förra receptet på indisk kofta i het curry. Antagligen finns det läsare som har lite svårt för lamm men jag hoppas att ni vågar testa dessa senaste två recept. Om inte så går veckans biffar även att göras med nötfärs.
 
Ingredienser för 4st portioner:
 
BIFFARNA:
500g lammfärs (alternativt nötfärs)
1st gul lök, finhackad
2st inlagda rödbetor, hackade
0.5dl kapris
4st äggulor
2msk dijonsenap
1kvist färsk rosmarin, finhackade blad
salt&peppar
 
Blanda alla ingredienser och forma till 4st stora biffar. Låt stå i kylskåpet.
 
GRAVADE TOMATER:
500g blandade små tomater, delade
1.5tsk salt
1tsk strösocker
en skvätt rödvinsvinäger
 
Blanda tomaterna med salt, strösocker och lite vinäger. Låt stå i kylskåpet tills servering.
 
ÖRTMAJONNÄS
1msk rosmarin, finhackad
1msk persilja, finhackad
1msk dragon, finhackad
1tsk äppelcidervinäger
1msk dijonsenap
2st äggulor
0.5tsk salt
1.5dl rapsolja
 
Mixa örter, vinäger, senap, äggulor och salt med en staxmixer. Tillsätt oljan lite i taget och mixa till en tjock majonnäs.
 
POTATIS
3st stora bakpotatisar
salt
rapsolja
 
Skala potatisen och skär till stänger. Grilla i ugnen med olja och salt på 225grader i ca. 20minuter.
 
Stek biffarna i olja ca. 6minuter på varje sida. Servera med potatisstavar, majonnäs och de gravade tomaterna.
 
SMAKLIG MÅLTID!
 
#1 - - leonor broberg:

ser gott ut