Soppa minestrone

För ca. 6st portioner:
4st små morötter (eller en stor), finhackade
1st gul lök, finhackad
4st vitlöksklyftor, finhackade
2st stjälkar selleri, finhackade
1bit broccoli, i små buketter
1bit blomkål, i små buketter
1st liten zucchini, skivad
150g varmrökt sidfläsk, tärnad
4msk olivolja
2l hönsbuljong
rosmarin
timjan
0,5dl risonipasta
1burk borlottibönor, sköljda
0,5dl gröna ärter
salt&peppar
persilja
 
Fräs grönsaker och fläsk i olivolja i någon minut utan att det tar färg. Häll på buljong och lägg i rosmarin och timjan. Låt koka upp. Låt småkoka på medelvärme i ca. 5min. Lägg i pastan och låt sjuda vidare i ca. 15min. Späd eventuellt med mer buljong om det kokar ihop för mycket. Avsluta med att vända ner bönor, gröna ärter och smaka av med salt&peppar. Strö över rikligt med persilja!