Kyckling korma

Det indiska köket som nästan alltid serverar rätter som är mycket kryddstarka av rikligt med chili så är denna rätt istället mildare och krämigare. 
Jag älskar att både laga och äta denna gryta. Självklart finns kormapastan att köpa färdig men rätten blir mycket godare och festligare om du gör den själv. Dessutom är det otroligt lätt och går snabbt att göra pastan själv. 
 
 
TILL 4ST PERSONER:
800g kycklingfilé
2st gula lökar, tunt skivade
1st röd chili, tunt skivad
3cm ingefära, tunt skivad
ett knippe koriander, färsk
1burk kikärtor
smör till stekning
150g kormapasta, se nedan
1burk kokosmjölk
2dl vatten
0.5st grönsaksbuljong
1.5dl solrosfrön
2msk kokosflingor
salt
svartpeppar
 
turkisk yoghurt
lime
 
Plocka bladen från koriandern och finhacka stjälkarna.
Mixa solrosfrönen till ett grovt mjöl.
 
Hetta upp en stor traktörpanna med lite smör.
Låt lök, chili, ingefära och korianderstjälkar fräsa till en fin stekyta.
Rör ner kormapastan och fräs vidare kort.
Tillsätt kokosmjölk, vatten, buljong och hälften av de mixade solrosfröna.
Tillsätt även avrunna kikärtor, kokosflingor och kycklingen.
Rör om och låt koka upp.
Låt koka sakta under lock i ca.30min.
Tillsätt ev. lite mer vatten om grytan blir för torr.
Smaka av med salt och peppar.
 
Toppa med resten av de mixade solrosfröna, yoghurt, limeklyfta och korianderblad.
Servera med nykokt jasminris.
 
KORMAPASTA:
3st vitlöksklyftor
3cm färsk ingefära
0.5tsk cayennepeppar
1tsk garam masala
0.5tsk salt
2msk matolja
1.5msk tomatpuré
1st röd chili
3msk kokosflingor
2msk solrosfrön
ett knippe koriander, färsk
1tsk spiskummin
0.5tsk koriander, mald
 
Mixa alla ingredienser i matberedare till en mjuk pasta.
 
 
SMAKLIG MÅLTID!