Honungsstekta persikor

Med havrecrunch och vaniljglass

 

 

För 4st personer

 

HAVRECRUNCH:
0.5 liter havregryn
0.5msk kanel
1krm salt
0.25dl vatten
1.5msk rapsolja
0.25dl flytande honung

 

Sätt ugnen på 225grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt all vätska och blanda väl.
Häll ut på långpanna.
Rosta mitt I ugnen 10-15minuter.
Rör om några gånger under tiden.
Låt svalna medans persikorna steks.

 

PERSIKOR:
8st persikor, mogna
25g smör
0.5dl flytande honung
2msk vatten
1kvist rosmarin, färsk
0.5st citron, saften

 

Kärna ur och klyfta persikorna.
Hetta upp en stekpanna med smör.
Lägg i persikorna och stek på medelvärme tills de börjar ta färg.
Tillsätt honung, vatten och bladen av rosmarin.
Stek vidare tills vätskan tjocknar och persikorna har riktigt fin färg.
Pressa över citronsaft.

 

SERVERING:
Bottna djupa tallrikar med persikor och dess vätska.
Kula vanlijglass och placera I mitten på frukten.
Strö havrecrunchen runt om.

 

TIPS!
Det kommer garanterat bli lite crunch kvar.
Häll över det I en burk med tätt lock och använd som granola till yoghurt.

 

 

Kontakt:
Alla recept från tidningen hittar ni på min blogg; robertskok.blogg.se
Ni hittar också mycket mat på mitt Instagram; robert.ohman
Vill du ha inspiration till någon ny rätt eller kanske få min version av en klassiker?
Kontakta gärna mig på mail; [email protected]

 

SMAKLIG MÅLTID!