Pasta salsiccia

Italiensk pasta på riktigt!
 

400g pasta, penne
300g salsicciakorv
4msk olivolja
2st vitlöksklyftor, tunt skivad
1st röd chili, finhackad
2st tomater, tärnade
1kvist rosmarin, finhackade blad
2dl vitt vin
1knippe persilja, finhackad
0.5st citron, fint rivet skal (endast det gula)
salt
svartpeppar
parmesan, fint riven

 

Ta bort skinnet från korvarna och mosa ner innehållet.
Hetta upp en panna med olivolja.
Bryn korvköttet några minuter tills det börjar få färg.
Tillsätt vitlök och chili och bryn lite till.
Blanda i tomat och rosmarin tillsammans med vin.
Låt puttra ihop i ca. 10minuter.
Blanda med nykokt pasta och vänd ner persiljan och citronskal.
Krydda upp generöst med salt och svartpeppar och smaka av.
Strö över rikligt med parmesan vid servering.
Toppa ev. med lite extra olivolja.

 

TIPS!
Koka pastan enligt anvisning på förpackning men slå av när det återstår ca. 1minut.
Ena anledningen till det är att pastan ändå kommer bli klar när den blandas med korvfärsen.
Dessutom är det viktigt enligt Italienaren att pastan fortfarande har kvar en fast konsistens.

 

SMAKLIG MÅLTID!

Sötpotatissoppa

Med fetaost och myntaolja

 

 

SOPPAN:
olivolja
1st gul lök, finhackad
2st vitlöksklyftor, finhackade
1st röd chili, finhackad
800g sötpotatis, skalad och tärnad
1l hönsfond, buljong + vatten
0.5st citron, saften
1krm kajennpeppar
Salt
Peppar

 

MYNTAOLJA:
3msk olivolja
2msk färsk mynta

 

TOPPING:
150g fetaost

 

Hetta upp en tjockbottnad kastrull med olivolja.
Fräs lök, vitlök och chili tills löken blir glansig.
Lägg i potatisen och tillsätt fonden.
Låt koka utan lock tills potatisen mjuknat, ca. 15minuter.
Mixa soppan slät med stavmixer.
Krydda upp med citronsaft och kajennpeppar.
Smaka av med salt och peppar.

Slå samman myntaoljan i en mortel.

Smula fetaost i varje tallrik och ringla över myntaoljan.


TIPS!

Skär sötpotatisen i små tärningar för att förkorta koktiden.

 

SMAKLIG MÅLTID!

Thailänska kycklingbullar

Med lime- och korianderris

 

 

 

Till 4st personer

 

KÖTTBULLARNA
1msk ingefära, fint riven (färsk)
1msk fisksås
1st knipplök, finhackad
3msk sesamfrön
1msk lime, saften
2msk ostronsås
400g kycklingfärs
1st röd chili
1st ägg

 

Sätt på ugnen på 100grader.
Blanda ihop alla ingredienser i en bunke.
Forma färsen till bullar.
Hetta upp rapsolja i en panna.
Bryn bullarna runt om, ca. 3minuter.
Efterstek bullarna i ugnen i ca. 5minuter.

 

RISET
4portioner basmatiris
1kruka koriander, hackad
2st lime, saft och zest
1msk olivolja
Salt
Svartpeppar

 

Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
När riset ska ångas av så blanda ner koriander, lime och olivolja.
Smaka av med salt och peppar.

 

TIPS!
Bullfärsen är väldigt lös.
Oroa dig inte. Det kommer lösa sig ändå.
Så länge som du inte försöker få helt runda bullar

 

SMAKLIG MÅLTID!