Torskpanna med pepparrotspotatis

Här kommer förra veckas recept av mig i tidningen XtraBorås. För er som inte bor i Borås så kommer mitt recept även här på bloggen och ni kan läsa hela tidningen på xtraboras.se.
 
Torskpanna med pepparrotsstekt färskpotatis
 
Butikerna ger nu nästan bort den goda svenska färskpotatisen och användningsområdet är många för vår sommarprimör. Jag brukar alltid koka en stor mängd till sillunchen så att jag sedan har kvar färdigkokta till dagen efter som jag då brukar använda till en egen potatissallad. Här kommer ett annat tips om vad som kan göras med potatisen. Att pepparrotsrosta potatisen ger en spännande smakbrytning till en klassisk fiskpanna. 
 
För 4st personer
 
Torskpanna
600g torskrygg
smör
0.5 fänkål, skivad
1st gul lök, finhackad
1st morot, tunt skivad
1msk mjöl
1.5dl vitt vin
1.5dl skaldjursfond, fond+vatten
2.5dl vispgrädde
0.5st citron, saften
0.5st citron, cest
salt
vitpeppar
fänkålsdillen till garnering
 
Dela fisken till 3x3cm stora kuber.
Hetta upp rikligt med smör i pannan.
Fräs fänkål, lök och morot.
Rör ner mjöl.
Häll på vin och fond, låt koka ihop i ca. 5minuter
Häll ner grädden och koka upp.
Lägg i fiskbitarna och låt den koka med i 3-4minuter.
Tillsätt citronsaften.
Smaka av med salt, vitpeppar.
Strö över rivet citronskal och garnera med fänkålsdillen.
 
 
Färskpotatis
600g färskpotatis, kokade dagen innan
smör+matolja
3cm pepparrot, fint riven
0.5st citron, saften
salt
 
Dela potatisarna om de är stora.
Hetta upp smör och olja.
Lägg ner potatisarna och låt fräsa tills de börjar ta färg.
Rör ner pepparrot och låt stek med ett par minuter.
Avsluta med att pressa ner citronsaft och krydda med endast salt.
 
SMAKLIG MÅLTID!