Muffins med västerbottenost och bladspenat

För ca. 12st muffins:
1tsk salt
3dl vetemjöl
1dl grahamsmjöl
1dl rågmjöl
2tsk bakpulver
50g smör
1burk kesella 10%
3st ägg
0.5dl vatten
2msk ljus sirap
 
Fyllning:
olivolja
1st gul lök, finhackad
100g bladspenat
1.5dl västerbottenost
 
Topping:
pumpakärnor
solrosfrön
 
Sätt ugnen på 225grader. 
Hetta upp en panna med olivolja.
Fräs löken i oljan tills den börjar mjukna. 
Tillsätt spenaten och fräs ytterligare 1minut under omrörning. 
Låt fyllningen kallna.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. 
Tärna smöret och smula ner det i mjölblandningen. 
Tillsätt kesella, sirap, ägg, vatten och västerbottenost.
Blanda snabbt ihop till en tjock smet.
Fördela smeten i muppinsformar.  
Tryck lätt fyllningen på toppen. 
Strö över solrosfrön och pumpakärnor.
Grädda mitt i ugnen ca. 10 min. 
Sänk värmen till 175grader och grädda ytterligare ca 25 min. 
Låt dem svalna på galler.
 
Strö gärna över lite flingsalt innan servering
 
SMAKLIG MÅLTID!