Southern fried chicken

Jag inspireras av olika länders kök och ni har fått många recept från asien och södra europa. 
Däremot är detta nog det första receptet jag bjuder på från USA. 
Jag har testat mig fram flera gånger för den bästa friterade amerikanska kycklingen. 
Här kommer mitt bästa recept på söderns vanligaste snabbmat. Inte nyttigt men obeskrivligt gott. Servera gärna med en yoghurtsås och tomatsalsa.
 
 
Till 4st personer:
 
KYCKLING:
frityrolja
2kg kycklingdelar
2tsk paprikapulver
2tsk spiskummin
1tsk rökt paprikapulver
1msk sambal oelek
6dl filmjölk
Panering:
2dl vetemjöl
2dl panko
0.5tsk paprikapulver
1msk torkade örter, (ex. oregano, mejram)
1tsk spiskummin
salt
peppar
 
Blanda kycklingen med kryddorna, sambal och filmjök i en påse.
Låt marineras minst 1timme men gärna över natten.
Värm frityrolja till 180grader.
Blanda mjöl, panko och krydder på ett stort fat.
Låt marinaden rinna av något från kycklingen.
Panera delarna väl i mjölblandningen.
Fritera i omgångar tills kycklingen får mörk färg, 5-8min.
Låt rinna av något och servera direkt.
 
MAJS:
4st majskolvar, färdigkokta
0.5dl olivolja
1tsk paprikapulver
1tsk spiskummin
0.5tsk chilipulver
1st vitlöksklyfta
salt
1dl parmesan, riven

 

Sätt ugnen på 225grader.
Skär majsen i ca. 2cm breda skivor.
Blanda olivolja med alla kryddor och pressad vitlök.
Blanda kryddoljan med majsskivorna.
Lägg på en plåt och strö över parmesan.
Rosta till fin färg, blanda då och då.

 

TIPS!
Använd gärna hel kyckling och stycka den själv. Köttet är bättre och dessutom mycket billigare.  
Tänk då på att dra av skinnet från alla delar. Dela gärna varje filé i tre delar.
 
KONTAKT!
Vill du ha inspiration till någon ny rätt eller kanske få min version av en klassiker? Kontakta gärna mig på mail: [email protected].
 
SMAKLIG MÅLTID!