Kinesisk färsgryta

Till 4st personer

 

GRYTAN
500g kycklingfärs
1st rödlök, skivad
1kruka tatsoikål
0.5st röd chili, tunt skivad
1st röd paprika, grovt skivad
0.5dl honung, flytande
0.5dl mörk soja
2msk risvinäger
0.5tsk sesamolja
2msk färsk ingefära, riven
4st vitlöksklyftor, finhackade
svartpeppar
2msk rapsolja
2msk oystersås
ev. 2msk vatten

 

Hetta upp rapsolja i en panna.
Stek kycklingfärsen tills den börjar ta färg.
Blanda ihop honung, soja, sesamolja, ingefära, chili, vitlök och risvinäger.
Häll ner blandningen i kycklingfärsen.
Krydda upp med svartpeppar.
Låt koka upp.
Blanda ner paprika och låt allt puttra ca. 5minuter.
Blanda ner rödlök och oystersås.
Låt koka upp.
Rör ner kålen.
Smaka av med svartpeppar och späd ev med lite vatten.

Servera med nykokt jasminris eller äggnudlar.

 

FÖRSKLARING:
Tatsoi är en mild asiatisk kål som ibland går att få tag på i kruka i vanlig matvarubutik.
Hittar ni inte denna kålen så går det bra mad paksoi som är betydligt vanligare eller grönkål.

 

TIPS!
Denna rätt går utmärkt att göra med strimlad kyckling.
Blanda i så fall honung, soja, sesamolja, ingefära, chili, vitlök och risvinägern med den strimlade kycklingen och låt stå att marineras över natten.

 

KONTAKT!
Ni hittar också mycket mat på mitt instagram: robert.ohman

Vill du ha inspiration till någon ny rätt eller kanske få min version av en klassiker? Kontakta gärna mig på mail: [email protected].

 

SMAKLIG MÅLTID!