Ädelostgratinerad fläskfilé med murkelsås och ugnsrostad potatis
800g fläskfilé
150g ädelost
Salt och nymalen vitpeppar
Smör
Murkelsås
1burk murklor, finhackad
2st schalottenlökar, finhackad
1.5msk koncentrerad kalvfond
1dl vatten
3dl grädde
Salt och nymalen vitpeppar
Sätt ugnen på 225 C. Putsa fläskfilén fri från hinnor och fett. Dela fläskfilén i 8 bitar, platta till bitarna. Stek fläskfilén i smör så att dom nästa är färdiga, salta och peppra (Låt de få en kraftig stekyta). Lägg fläskfilén på en smord ugnsform. Lägg på en bit ädelost på varje fläskfilé. Gratinera i ca 10 minuter.
Börja med såsen: Fräs murklorna och löken i en kastrull någon minut. Häll på grädde, kalvfond och vatten. Låt såsen koka till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Jag serverade med ugnsrostade potatisklyftor!

åh va gott :)