Älgfärsbiffar med vild sås

Ingredienser till 4st portioner:
500g älgfärs 
1st ägg 
1tsk salt 
peppar 
1st gul lök, riven 
3st enbär, mortlade 
1dl vispgrädde 
0.5dl ströbröd
1mks viltfond
Rapsolja och smör till stekning
 

Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop färs, ägg, salt, peppar, lök och enbär. Rör ner grädde, ströbröd och fond till en slät smet och låt stå i några minuter. Forma till ca.8st pannbiffar. Bryn biffarna tills de fått fin färg och låt dem steka klart i ugnen, 5–7 minuter eller tills köttsaften som sipprar ut är genomskinlig.

smör
2st scharlottenlökar, finhackade
3dl viltfond (1.5msk fond + vatten) 
3dl vispgrädde 
2msk kinesisk soja
1msk vetemjöl 
4st enbär, krossade 
3msk svart vinbärsgelé 
salt&peppar

Fräs löken i smör tills den blir genomskinlig. Häll i fonden och låt koka upp. Häll i grädde, soja och enbär och låt småkoka i ca15 min. Red eventuellt såsen med mjölet utrört i lite vatten. Koka 5 minuter. Ta såsen av värmen och rör ner gelé tills det smälter. Smaka av med salt och peppar.

Servera med ugnsrostade potatisklyftor!

 
FLER RECEPT och INSPIRATION
Råberts mat