Älgfärsbiffar med vild sås
1st ägg
1tsk salt
peppar
1st gul lök, riven
3st enbär, mortlade
1dl vispgrädde
0.5dl ströbröd
1mks viltfond
Rapsolja och smör till stekning
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop färs, ägg, salt, peppar, lök och enbär. Rör ner grädde, ströbröd och fond till en slät smet och låt stå i några minuter. Forma till ca.8st pannbiffar. Bryn biffarna tills de fått fin färg och låt dem steka klart i ugnen, 5–7 minuter eller tills köttsaften som sipprar ut är genomskinlig.
smör
2st scharlottenlökar, finhackade
3dl viltfond (1.5msk fond + vatten)
3dl vispgrädde
2msk kinesisk soja
1msk vetemjöl
4st enbär, krossade
3msk svart vinbärsgelé
salt&peppar
Fräs löken i smör tills den blir genomskinlig. Häll i fonden och låt koka upp. Häll i grädde, soja och enbär och låt småkoka i ca15 min. Red eventuellt såsen med mjölet utrört i lite vatten. Koka 5 minuter. Ta såsen av värmen och rör ner gelé tills det smälter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ugnsrostade potatisklyftor!