Chili con carne med vildsvinsfärs
600g viltsvinsfärs
100g varmrökt sidfläsk, skuren i små tärningar
1st gul lök, finhackad
4st vitlöksklyftor, finhackade
1st röd chili, finhackad
2st stjälkar selleri, finhackade
3msk tomatpuré0.5msk kakao
1msk spiskummin
oregano
timjan
4dl rött vin
1dl vatten
1st köttbuljongtärning
1pkt kikärtor ca. 200g, sköljda
1pkt stora vita bönor ca. 200g, sköljda
persilja, finhackad
salt&peppar
olja till stekning
nachos
gräddfil
salsa
Bryn färs och fläsk i olja tills det fått fin färg i en stor gryta eller traktörpanna. Lägg i lök, vitlök, selleri, chili och bryn ytterligare några minuter. Tillsätt tomatpuré, kakao och kryddor. Häll i vin, vatten och lägg i buljongtärningen. Låt sjuda under lock i ca. 20min. Ta bort locket och koka ihop ytterligare minst 20 minuter till. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner bönor och strö på rikligt med persilja.
Servera med nachos, gräddfil och salsa!

Gud vad gott! Ha en fortsatt fin dag! :)