Hallonkompott och maräng
Kompott:
250 g frysta hallon
250 g frysta hallon
1dl strösocker
1msk färskpressad citronjuice
ev lite potatismjöl eller maizena
2 1/4dl strösocker
1tsk vinäger
Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp de frysta hallonen med sockret och citronjuicen, låt koka några minuter. Rör försiktigt så att bären håller sig så hela som möjligt. Red ev. av med potatismjöl eller maizena. Fördela kompotten i fyra mindre ugnsfasta skålar. Vispa vitorna hårt, tillsätt sockret lite i taget under vispning till en seg smet. Vispa ner vinägern. Spritsa marängen i skålarna och grädda ca 5 min eller tills marängen fått lite färg. Servera:)







Maräng:
3st äggvitor2 1/4dl strösocker
1tsk vinäger
Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp de frysta hallonen med sockret och citronjuicen, låt koka några minuter. Rör försiktigt så att bären håller sig så hela som möjligt. Red ev. av med potatismjöl eller maizena. Fördela kompotten i fyra mindre ugnsfasta skålar. Vispa vitorna hårt, tillsätt sockret lite i taget under vispning till en seg smet. Vispa ner vinägern. Spritsa marängen i skålarna och grädda ca 5 min eller tills marängen fått lite färg. Servera:)






