Helgrillad fläskfilé, rotfruktspaket och jalapenosås

Ingredienser till 4st portioner:
 
Marinad:
3msk soja
1msk honung
1st vitlöksklyfta
1tsk ingefärspulver
en skvätt rödvinsvinäger
 
1st stor fläskfilé
4st palsternackor, delade
8st små morötter, delade
1knippe färsklök, delade
olivolja
flingsalt&peppar
 
Jalapenosås:
3msk inlagda jalapenos, finhackade
1st vitlöksklyfta, pressad
4dl grekisk yoghurt
2tsk honung
4krm tabasco
(lite av den gröna delen av den färska löken, finhackad)
salt&vitpeppar
 
Börja med att blanda ihop ingredienserna till marinaden och låt köttet marineras i ca. 2timmar.
Lägg hela filén på grillen och låt grillar runt om i ca. 25minuter. Under tiden så är det hög tid att göra klart alla tillbehör. Börja med att förkoka morötter och palsternackor i ca. 5minuter. Packa in alla grönsaker tillsammans med olivolja, salt och peppar i ett foliepaket. Tänk på att köra dubbla ark folie för varje paket så att de klarar värmen. Lägg paketen på grillen när det återstår ca. 10min.
 
Blanda ihop ingredienserna till såsen några minuter innan maten är klar så att den får stå till sig en liten stund i kylen före servering.
 
Jag serverade med ärtskott. SMAKLIG MÅLTID!
 
#1 - - Anneli:

Detta är sååå gott! Jalapenjo såsen är min största favorit numera