Kokos- och blåbärskaka
Till ca. 10st (ganska stora) bitar
75g smör
75g smör
2st ägg
1½dl strösocker
½citron, rivet skal och saft
100g kokosflingor
1½dl vetemjöl
1tsk bakpulver
2dl färska blåbär
2msk strösocker
Sätt ugnen på 175grader.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i smör, citronskal och citronsaft, kokos och mjöl blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i smör, citronskal och citronsaft, kokos och mjöl blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet.
Häll smeten i en smord och kokosbeströdd rund form med löstagbar kant, ca. 24cm i diameter. Strö blåbär och socker över.


Grädda i nedre delen av ugneni ca. 30minuter. Låt kakan stå kvar i formen några minuter innan den lossas från kanten.


Mysig kvällsfika:)


Mysig kvällsfika:)