Kycklinggratäng med purjolök & chutney

En snabb och supergod LCHF gratäng!

köttet av 1st grillad kyckling

1st purjolök, fint strimlad
smör
3dl grädde
2dl creme fraiche
3msk mango chutney
1msk soya, kinesisk
1msk kalvfond
salt&peppar
200g riven gratängost
 
blandsallad
 
Lägg kycklingen i en ugnsform. Fräs purjolök i smör tills den blir mjuk. Tillsätt mango chutney, grädde, creme fraiche, soya och fond. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Häll röran över kycklingköttet. Toppa med ost och grädda i ugnen, 200grader i ca. 20minuter.

Servera med en god blandsallad!

 
#1 - - Amanda:

Ååhh! Lät riktigt gott :)

#2 - - Biggeros:

Mums.Receptet passar bra att ha när jag kör igång med LCHF efter Jul. Har provat 5:2 sedan i Augusti och jag har gått ner 5 kilon men tycker att jag borde ha gått ner mer. Jag tycker att man äter desto mer de övriga dagarna efter de 2 svältdagarna som är jätte jobbiga. Jag kommer att fortsätta fram till Jul därefter adjöss till 5:2 (om inget annat drastiska förändringar händer). Ha en trevlig fortsatt dag.