Ryssröra med ajvarsås

Då har en ny vecka startat och det är dags för bra mat att kunna ha med sig i matlådan.
 
Ingredienser till 4st portioner:
2st portioner kokt råris
500g blandfärs
1msk rapsolja
0.5st purjolök, tunt skivad
4dl vitkål, strimlad
1st röd paprika, finhackad
1st vitlöksklyfta, pressad
2tsk oregano
2tsk paprikapulver
salt&peppar
1msk kalvfond
3msk tomatpuré
 
2dl ajvar relish (stark)
1dl lätt creme fraiche
salt&peppar
 
Koka riset och ställ åt sidan. Fräs köttfärs tills den börjar ta färg. Tillsätt olja och blanda ner purjolök, strimlad vitkål och paprika. Låt steka vidare tills grönsakerna mjuknar. Smaksätt med oregano, pressad vitlök, paprikapulver, salt och peppar. Tillsätt sedan fond, tomatpuré och smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ner riset sist.
 
Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar.
 
Kolla gärna in en annan variant av ryssröra som jag gjort: