Ugnsbakad pasta med blomkål och kassler

Pasta, ost, kassler och blomkål. Det kan inte gå fel. Enkel måltid utan konstigheter eller finlir.
Ni ser rätt på bilden nedan. Till ost och pasta så får man faktiskt servera med ketchup och grillkrydda:)
 
Ingredienser till 4st portioner:
0.5st stort blomkålshuvud, delad i mindre bitar
ca. 500g kassler, tärnad
1st gul lök, skivad
150g lagrad prästost, riven
100g krämig hushållsost, riven
1msk torkad persilja
250g pasta
2dl creme fraiche
1dl pastavatten
salt&peppar
 
Koka pastan enligt anvisning på paketet och lägg i blomkålen att koka med när det återstår 2minuter. Häll av nån minut INNAN pastan är helt klar och spara lite av kokvattnet. Blanda all ost med creme fraiche och persilja, Smaka av med salt&peppar. Stek kassler i het panna tills den börjar ta färg, tillsätt då löken och låt fräsa glansig. Blanda det som kokats med det som stekts tillsammans med oströran och tillsätt 1dl kokvatten. In på grill i ugnen i ca. 15minuter tills det blir en knaprig yta.
 
 
#1 - - Annika:

Mumsigt :>