Vit chokladpannacotta med bär och rostade digestivekex
Efterrätt:
Ingredienser till 4st portioner:
1.5st gelatinblad
0.5st vaniljstång
100g vit choklad, finhackad
2dl vispgrädde
2msk mjölk
200g hallon
100g blåbär
100g vindruvor
6st digestivekex, smulade
200g hallon
100g blåbär
100g vindruvor
6st digestivekex, smulade
1msk strösocker
Lägg gelatinbladet i kallt vatten, ca 5 minuter. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur den. Koka upp grädde, mjölk och vaniljstången med frön. Ta kastrullen från plattan. Ta upp vaniljstången. Lägg i gelatinbladet och chokladen. Låt det smälta under omrörning. Häll upp blandningen i portionsglas. Låt dem stå kallt i ca 3 timmar. Hetta upp en panna med smör. Lägg ner de smulade kexen ihop med socker och rosta på hög värme. Mixa hallonen och passera dem genom en sil. Vänd upp pannacottan på tallrikar. Garnera med blåbär, vindruvor, kexsmulorna och hallonsåsen.
Lägg gelatinbladet i kallt vatten, ca 5 minuter. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur den. Koka upp grädde, mjölk och vaniljstången med frön. Ta kastrullen från plattan. Ta upp vaniljstången. Lägg i gelatinbladet och chokladen. Låt det smälta under omrörning. Häll upp blandningen i portionsglas. Låt dem stå kallt i ca 3 timmar. Hetta upp en panna med smör. Lägg ner de smulade kexen ihop med socker och rosta på hög värme. Mixa hallonen och passera dem genom en sil. Vänd upp pannacottan på tallrikar. Garnera med blåbär, vindruvor, kexsmulorna och hallonsåsen.

