Lins- och korvgryta

Älskar baltiska smaker. Här kommer en het korv och linsgryta som fungerar perfekt till matlådan.
 
Ingredienser till 4st portioner:
olivolja
1st morot, finhackad
3st vitlöksklyftor, finhackade
1st gul lök, finhackad
1tsk spiskummin
1tsk paprikapulver
1tsk oregano, torkad
1msk sambal oelek
400g krossade tomater + lika mycket vatten
1msk rödvinsvinäger
1nypa socker
2dl röda linser
1tärning hönsbuljong
3st kabanoss, slantade
salt&peppar
 
3dl gräddfil
0.5st isbergssallad
bröd
 
Fräs alla grönsaker med olivolja i en tjockbottnad kastrull tills de mjuknar. Tillsätt de torra kryddorna och sambal och låt fräsa yterliggare nån minut. Häll ner de krossade tomaterna, vinäger och vatten ihop med buljongtärning och socker. Låt koka upp. Tillsätt linser och sänk värmen så att det nu får småkoka i ca. 20minuter.
Stek nu korvbitarna i lite olivolja och vänd ner dessa i grytan mot slutet av koktiden. Smaka av med salt&peppar.
 
Servera med isberg, gräddfil och ett gott bröd.
 
Smaklig måltid!