Ädel lövbiff med stekta tillbehör
Ingredienser till 4st portioner:
ca. 12st fasta potatisar, skivade
olivolja
färsk oregano
flingsalt
peppar
2st gula lökar, skivade
8st champinjoner, skivade
smör
4st skivor lövbiff
smör
salt&peppar
2.5dl mellangrädde
2dl creme fraiche
140g ädelost, smulad
1tsk soja
salt&peppar
Steksky
4st tomater
olivolja
flingsalt&peppar
Börja med potatisen. Blanda skivade potatisar, olivolja, oregano, flingsalt&peppar på en plåt och låt rosta i ugnen på 225grader. Det kommer ta ca. 25minuter vilket räcker till att göra klart resten av maten.
Värm en panna med smör och fräs lök och champinjoner tills de får en fin färg. Lägg över i en ugnsfast form.
Låt samma pannan få riktigt hög värme och lägg i ytterliggare en klick smör. Stek köttet som du kryddat med endast salt och peppar snabbt (bara några sekunder på varje sida) och lägg över även köttet i den ugnsfasta formet tillsammans med lök och champinjonerna.
Vispa ner creme fraiche och grädde i pannan. Låt koka upp rör ner osten. Rör tills osten smält helt. Smaka av med salt, peppar och soja.
Dela tomaterna och toppa varje sida med olivolja, flingsalt och peppar. Ge plats åt tomaterna i formen där potatisen ligger och låt grilla med de återstående minuterna.
Ställ in formen med kött, lök och champinjoner längst ner i ugnen så att de får värmas något innan servering.
SMAKLIG MÅLTID!

Gud vad gott