Gratinerad skinksnitzel
För 4st portioner:
ca 500g skivad skinksnitzel
Smör till stekning
Salt&peppar
1st gul lök
5 dl köttbuljong, tärning+vatten
1 msk soya
1 msk tomatpuré
2–3 tsk sambal oelek
1½ dl grädde
Maizenamjöl + vatten
1st ask körsbärstomater
1st röd paprika
rikligt med persilja
Smält smöret i het stekpanna och bryn skinschnitzlarna hastigt. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en ugnsfast form. Stek skivad gul lök också snabbt i pannan. När alla skivor och lök är stekta så vispa ur pannan med buljong. Tillsätt soya, tomatpuré, sambal oelek och låt koka upp. Slå på grädden och red av med maizenamjöl utrört i lite vatten för tjockare konsistens på såsen. Häll såsen över formen med snitzlarna. Toppa med halverade körsbärstomater och paprika. Gratinera i ugn på 200 grader ca 40 min. Toppa med hackad persilja före servering.
Jag serverade med fullkornsris och lite sallad!