Heta musslor med pasta

För 4st portioner:

2portioner pasta (jag valde en fullkornspasta)

500g blåmusslor
3st vitlöksklyftor, tunt skivade
1st gul lök, finhackad
4msk god olivolja
2dl vitt vin
1½dl grädde
1st chili, finhackad
0.5st citron, saften
rikligt med persilja
salt&peppar

Börja med att koka pastan. Tänk på att avsluta koket något innan pastan är klar. Hetta upp olivoljan, fräs vitlök och gul lök. Häll i vin och persilja och koka upp. Lägg i musslorna och koka tills alla musslor har öppnat sig.

Lyft upp musslorna och lägg åt sidan. Släng de som fortfarande är stängda.
Häll grädden i spadet. Koka ihop i några minuter. Smaksätt med citronsaft, salt&peppar. Vänd ner musselspadet, musslorna, chili och persilja i den nykokta pastan. Blanda och smaka av en sista gång.