Kokt kyckling i dill och grönpepparsås
Ingredienser för 4-6pers.
1st stor kyckling, färsk
1st gul lök, delad
2st morötter
2st lagerblad
10st vitpepparkorn
1msk salt
Lägg grönsakerna tillsammans med kycklingen i en stor gryta. Fyll på med vatten så att det precis täcker och koka upp. Skumma av och lägg i lagerblad, salt och vitpepparkorn. Låt sjuda i ca 30 minuter, innertemperaturen i kycklingen ska nå 80grader. Ta upp kycklingen och låt den svalna. Fortsätt koka ihop buljongen ca. 30minuter avsluta med att sila av grönsakerna.Ta av skinnet på kycklingen och plocka av kycklingköttet.
Sås:
2msk grönpeppar i vinäger
20g smör
1.5msk vetemjöl
salt
1tsk dijonsenap
2dl kycklingbuljong
2dl vispgrädde
2msk hackad dill
Fräs grönpeppar med smöret i en panna, häll över mjölet, tillsätt senap och späd med silat kokspad och grädde.Koka 10 minuter och smaka av med salt och peppar. Lägg i kycklingköttet och rör ned dill. Koka upp snabbt och servera.


Mycket god och lättlagad.