Pasta arrabiata

Det jag gillar mest med det intalienska köket är att med få ingredienser kan kombineras till en underbar rätt. 
 
Ingredienser för 4st portioner:
400g pasta penne
 
3msk olivolja
1st röd chili, finhackad (med kärnor)
3st vitlöksklyftor, tunt skivade
1dl vitt vin
500g krossade tomater
en nypa socker
salt&svartpeppar
persilja
en skvätt citronsaft
 
rikligt med riven parmesan
 
Koka pastan al dente.
Hetta upp olivolja i en tjockbottnad gryta. Fräs chili och vitlöksklyftor utan att de tar färg. Tillsätt vin och koka upp snabbt. Häll ner de krossade tomaterna och låt småputtra i ca. 20minuter. Hetta eventuellt upp såsen med chiliflakes (arribata ska vara en stark rätt) Smaka av med socker, salt, peppar och citronsaft. Vänd ner pastan tillsammans med rikligt av finhackad persilja och låt koka ihop i ca. 1minut.
Servera med rikligt av parmesan.
 
Smaklig måltid!
 
#1 - - giulia:

det ser riktigt smaskigt ut !