Fried rice

Med fläskfärs
 
 
Till 4st personer:

 

4portioner jasminris
400g fläskfärs
2st morrötter, tunt strimlade
150g broccoli, i mindre buketter
50g ingefära, tunt strimlad
1st röd chili, tunt skivad (stark)
2msk sesamolja
3msk thailänsk soja
1msk fisksås
2msk ostronsås
0.5dl sesamfrön, rostade
4st ägg
1kruka koriander, färsk
4st salladslökar, strimlade
2st lime, delade

 

Koka riset och låt svalna.
Hetta upp en wokpanna med matolja.
Stek färsen tills den börjar få färg.
Tillsätt broccoli, morot, chili och ingefära.
Woka på hög värme tills grönsakerna börjar mjukna.
Blanda ner riset och fortsätt på hög varme tills riset börjar knastra.
Häll i såserna och sesamfrön, blanda väl.
Skjut blandningen åt sidan och knäck i äggen bredvid.
När äggen börjar stelna mot pannan så blanda ihop de väl med woken.
Blanda ner färsk koriander
Toppa varje portion med salladslök, sesamfrön och 0.5st lime.

 

TIPS!

Allra bäst blir det om du kokat riset dagen innan. Tänk därför på att koka dubbelt med ris till
en tidigare rätt och spara det extra riset i kylskåpet tills denna rätt ska göras.

 

SMAKLIG MÅLTID!