Muffins med västerbottenost och bladspenat

För ca. 12st muffins:
1tsk salt
3dl vetemjöl
1dl grahamsmjöl
1dl rågmjöl
2tsk bakpulver
50g smör
1burk kesella 10%
3st ägg
0.5dl vatten
2msk ljus sirap
 
Fyllning:
olivolja
1st gul lök, finhackad
100g bladspenat
1.5dl västerbottenost
 
Topping:
pumpakärnor
solrosfrön
 
Sätt ugnen på 225grader. 
Hetta upp en panna med olivolja.
Fräs löken i oljan tills den börjar mjukna. 
Tillsätt spenaten och fräs ytterligare 1minut under omrörning. 
Låt fyllningen kallna.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. 
Tärna smöret och smula ner det i mjölblandningen. 
Tillsätt kesella, sirap, ägg, vatten och västerbottenost.
Blanda snabbt ihop till en tjock smet.
Fördela smeten i muppinsformar.  
Tryck lätt fyllningen på toppen. 
Strö över solrosfrön och pumpakärnor.
Grädda mitt i ugnen ca. 10 min. 
Sänk värmen till 175grader och grädda ytterligare ca 25 min. 
Låt dem svalna på galler.
 
Strö gärna över lite flingsalt innan servering
 
SMAKLIG MÅLTID!

Mer från bloggen