Lammfärslasagne med fetaost och spenat

Vet att det är ganska många som är lite rädda för att laga med lammkött. Visst är det en speciell smak på lamm. Använder man de rätta ingredienserna/smakerna till så blir kombinationen supergod!! Båda recepten nedan kan jag rekommendera varmt!
 
Ingredienser för 4-6st portioner:
500g lammfärs
1st gul lök, finhackad
3st vitlöksklyftor, tunt strimlade
1msk färsk rosmarin, hackad
400g krossade tomater
1dl ajvar relish, stark
65g färsk babyspenat
färska lasagneplattor
salt&peppar
 
50g smör
3msk vetemjöl
4dl mjölk
2dl grädde
200g fetaost
 
Stek lammfärsen, lök och vitlök tills allt fått lite färg. Tillsätt rosmarin, krossade tomater och ajvar. Låt koka i ca.10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

Ostsås: Smält smöret och vispa ner mjölet. Tillsätt grädde, mjölk lite i taget under vispning. Låt koka upp under omrörning. Sänk värmen och smula ner hälften av fetaosten. Låt osten smälta. Smaka av med salt&peppar.
 
Varva ostsås, lasagneplattor, spenat och lammfärsröran i en ugnssäker form. Avsluta med ostsås och resterande fetaost. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter på 225grader.