Crème Brûlée
En fransk kändis!
Desserten förväxlas ofta med brylépudding som har liknande smak men är fastare i konsistensen och serveras uppstjälpt med en karamellsås.
Crème Brûlée serveras i sin form och eftersom brûlée är det franska ordet för bränd så toppas den med ett bränt lager socker.
Ni som följt mig vet att när det handlar om riktiga klassiker så vill jag inte krångla. Därför får veckans recept tala för sig själv!

TILL 4st PORTIONER:
1dl mjölk
5dl vispgrädde
1tsk snabbkaffe
6st äggulor
3/4dl strösocker
råsocker
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Lägg frön och stång tillsammans med grädde och mjölk i en kastrull.
Låt koka upp försiktigt.
Ta kastrullen från värmen och rör ner snabbkaffet tills det löst sig helt.
Låt svalna.
Vispa ihop äggulor och strösocker.
Sila av gräddmjölken och blanda ner med äggulorna.
Häll upp i portionsformar.
Baka i vattenbad, mitt i ugnen, på 90grader i ca.60minuter tills de precis stelnat.
Täck formarna med folie och ställ i kylskåp för att kallna och sätta sig (gärna över natten).
Strö på ett tunt lager råsocker och bränn av ytan med gasolbrännare till ett knäckig yta.
TIPS!
Tiden i ugnen är helt beroende på storlek på formarna och vilken ugn du har hemma.
60minuter passade bra i detta fall men det viktigaste är att du håller koll tills de precis stelnat.
SMAKLIG MÅLTID!
Gott!