Frukt- & bärfest
Denna vecka ger jag tips på hur, den lite tråkiga, fruktsalladen kan bli till en intressant vitaminfest.
Med intressanta tillbehör höjs smaken på frukterna och bären!

För 4st personer:
Fruktsallad:
1/4 vattenmelon
1/2 honungsmelon
2st kiwis
2st apelsiner
1st mango
ca. 10st physalis
1dl hallon, färska
1dl blåbär, färska
1dl björnbär, färska
citronmeliss
Skär frukterna snyggt och blanda.
Toppa med bär och citronmeliss precis innan servering.
Kanderade kärnor:
1dl pumpakärnor
1/2dl solroskärnor
2msk florsocker
Värm florsocker ihop med kärnor under ständig omrörning tills alla kärnor fått färg och sockret smällt.
Salta valnötter:
1/2dl valnötter, grovt hackade
1krm salt
1tsk rapsolja
Rosta nötterna med salt i olja tills de börjar ta färg.
Kryddig sockerlag:
2dl vatten
1st kanelstång
1st vaniljstång, delad
3st stjärnanis
2dl rörsocker
Koka upp.
Låt sjuda i några minuter och sila av.
Servera som ljummen vinägrett till salladen.
Mascarponemousse:
1 1/2dl vispgrädde
80g mascarpone
1tsk florsocker
1citron, saften
Vispa grädden lätt.
Rör försiktigt ner mascarpone.
Smaksätt med socker och citronsaft
SMAKLIG MÅLTID!
TIPS!
Detta är mitt val av frukter och bär, använd just era favoriter!
Lägg extra tid att skära/dela frukterna snyggt för ett fint resultat.
mums