Kärleksmums

Kärleksmums (ca. 30st bitar):
150g smör
2st ägg
3dl socker
2tsk vaniljsocker
1msk kakao
4.5dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1.5dl mjölk
GLASYR
75g smör
2msk kallt kaffe
1msk kakao
2tsk vaniljsocker
3.5dl florsocker
kokosflingor
Kolasås (ca. 3dl):
2dl vispgrädde
1dl rörsocker
2dl ljus sirap
1tsk vaniljsocker
1nypa flingsalt
KAKAN:Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt de torra ingredienserna tillsammans med mjölk och smöret.
Häll smeten i en smord och bröad långpanna.
Grädda i nedre delen av ugnen, 200grader, i ca. 15min.
Låt svalna.
Smält smöret till glasyren.
Tillsätt de andra ingredienserna under omrörning.
Bred glasyren på kakan.
Strö på rikligt med kokos.
SÅSEN:Blanda alla ingredienser och koka ihop under vispning på medelvärme.
Småkoka till en simmig kolasås, ca. 7minuter.
Ställ av från värmen och låt svalna något (såsen ska serveras ljummen).
Tillsätt en rejäl nypa flingsalt.
Servera med frysta lingon som tinar upp något i den varma såsen.
TIPS!
Använd en tjockbottnad kastrull när såsen ska kokas.
Gör gärna kakan dagen innan och låt stå i kylskåp så den är riktigt kall vid servering.
Gott!