Pumpasoppa

Kylan biter sig fortfarande kvar så därför är tiden för en värmande soppa fortfarande inne.
Pumpasoppan är len och smakfull, passar alldeles utmärkt som förrätt, lunch eller på buffén.
Ett enkelt grundrecept som man kan variera. Varför inte tillsätta stekta slantar av din favoritkorv eller kanske göra den extra matig med nykokt pasta.
 
 
 
TILL 4st PERSONER:
 
Soppan:
olivolja
1st rödlök, finhackad
2st vitlöksklyftor, finhackade
1st röd chili, finhackad
1stjälk selleri, finhackad
1st morot, finhackad
1tsk rosmarin, torkad
1krm curry
1.3kg butternutpumpa
1.3liter grönsaksfond
salt
svartpeppar
0.5dl vispgrädde
0.5citron, saften
 
Hetta upp olivolja i en stor kastrull.
Lägg i alla grönsaker utom pumpan och låt fräsa tills de börjar mjukna.
Tillsätt rosmarin, curry, salt och peppar.
Dela, kärna ur och skär pumpan i bitar.
Tillsätt pumpan med fond till de andra grönsakerna.
Låt koka upp.
Sänk värmen och låt småkoka ca. 30minuter tills pumpan är mjuk.
Mixa soppan med stavmixer.
Tillsätt grädde och koka upp snabbt.
Smaka av med salt, peppar och citron.
 
Salami & parmesanchips:
4st skivor salami
50g parmesan, riven
 
Lägg fyra öar med parmesan på plåt med bakpråtspapper.
Placera en skiva salami på varje ö.
Gratinera mitt i ugnen, 200grader ett par minuter tills parmesanen börjar mörkna i kanterna.
Låt kallna.
 
Andra toppingar:
Färska örter
Fetaost
Krutonger
Smaksatt olivolja
 
TIPS!
Soppan kräver att man kryddar soppan rejält med salt och peppar för att få fram en bra balans till den söta och nötaktiga pumpan.
 
SMAKLIG MÅLTID!