Surdegsskiva med chorizo och ägg

Jag bjuder jag på en god och matig chorizosmörgås som kommer imponera på vem som helst om bra råvaror används. 
Välj ekologiska ingredienser, chorizo med hög kötthalt och självklart ska majonnäsen vara hemmagjord!
Hemmagjord majonnäs är varken svårt eller tidskrävande att göra. Den levererar dessutom en mycket bättre konsistens och smak än den tråkiga på tub.
Mackan går självklart att göra på vilket bröd som helst men jag rekommenderar surdeg eftersom den tål vätska mycket bättre.
 
Till 4st personer:
 
MAJONNÄS:
2st äggulor
1msk dijonsenap
1tsk vitvinsvinäger
2.5dl matolja
salt
vitpeppar
 
Vispa ihop äggulor med senap och vinäger.
Tillsätt oljan under ständig vispning, först droppvis.
Smaksätt med salt och vitpeppar.
Ställ i kylen tills användning.
 
SURDEGSSKIVA:
4st breda skivor surdegsbröd 
4st chorizokorvar, delade på längden
smör
8st champinjoner, tunt skivade
1st rödlök, tunt skivad
1st avokado, i tärningsstora bitar
1knippe persilja, grovt hackad
1st citron, saften
1msk olivolja
salt
1kruka romansallad, delade
1dl majonnäs (den hemmagjorda)
4st ägg
 
Lägg champinjoner, rödlök och avokado i marinad av citronsaft, olivolja, persilja och salt.
Stek chorizon till fin färg med snittytan nedåt.
Lägg korvarna i ugnen på 100grader för att de ska hållas varma.
Blanda romansalladen med majonnäs.
Stek äggen på medelvärme på ena sidan tills gulan är krämig.
Montera mackorna försiktigt i denna ordning:
Romansalladsröran
Chorizo
Champinjon- och lökblandningen
Ägg
Persilja
 
TIPS!
Skippa den vanliga vispen då majonnäsen ska göras. Använd istället stavmixern för att binda oljan.
Lättare och mycket snabbare!
 
SMAKLIG MÅLTID!
#1 - - Lina:

Det både låter och ser gott ut =)

www.diningandcooking.blogg.se

#2 - - ɑ n n i k ɑ:

Gott!

#3 - - Sofia:

Åh vad glad jag är över att jag klickade in hit! Just nu går jag på strikt diet för att tävla i Body Fitness men i sommar kommer det bläddras flitigt i ditt arkiv för recept och inspiration! Ren matglädje och lycka att hitta in hit! BRA JOBBAT! :D