Ugnsbakad lax med råstekta tillbehör
Idag är det våffeldagen och den är en av de matdagar som jag gillar.
Jag kommer självklart grädda mig en våffla och servera den med vispad grädde som är blandad med god hallonsylt.
Jag är säker på att många av er läsare kommer servera en våffla på ert bästa sätt så jag väljer istället en helt annan rätt till veckans recept.
Det blir ett lättlagat laxrecept med färgstarka tillbehör och serveras med en god kall sås.

TILL 4st PORTIONER:
4st laxfiléer, frysta
flingsalt
vitpeppar
4skivor västerbottenost
ca.10st fasta potatisar, skivade
1msk blandade örter, torkade
25g smör
olja
flingsalt
vitpeppar
500g broccoli, grovt riven
0.5st purjolök, finhackad
150g fryst bladspenat
0.5st citron, saften
flingsalt
vitpeppar
olivolja
4dl turkisk yoghurt
0.5dl majonnäs
2msk färsk dragon, finhackad
1msk pepparrot, fint riven
salt
vitpeppar
Tina laxen enligt anvisning på förpackning.
Krydda laxen med salt och vitpeppar.
Lägg en skiva- eller lite riven västerbottenost på varje laxbit.
Baka laxen mitt i ugnen på 225grader i ca. 15min.
Hetta upp en stekpanna med smör och lite olja.
Lägg i potatisen och låt fräsa på hög värme tills fin yta börjar visa sig.
Krydda med salt, peppar och örter.
Fräs vidare på medelvärme tills potatisen är klar.
Hetta upp olivolja i ytterligare en panna.
Lägg i broccoli och purjolök och låt fräsa ca.1minut.
Tillsätt spenat och fräs vidare kort.
Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Blanda alla ingredienser till såsen.
Smaka av med salt och peppar.
TIPS!
Vill du ha inspiration till någon ny rätt eller kanske få min version av en klassiker? Kontakta gärna mig på mail: [email protected].
SMAKLIG MÅLTID!