Krämig entrecotepasta med ädelost

Nu är julen nära.
De flesta kylskåp är nog fulla med mat till julbordet och säkert har många av er redan ätit minst ett julbord. Därför tycker jag det kan passa bra att istället servera en snabblagad pasta där några av julens ingredienser kan vara med. Till pepparkakorna har vi gärna ädelost och brysselkålen har sin högtid så därför får de ingredienserna spela viktiga roller i veckans recept. Har ni inte brysselkål hemma så går det lika bra att istället använda grönkål. Lycka till och GOD JUL! 
 
 
200g pasta
200g entrecote, strimlad
150g champinjoner, kvartade
100g brysselkål, delade
1st gul lök, finhackad
1st vitlöksklyfta, finhackad
1.5dl köttfond (vatten + fond)
4dl mellangrädde
2tsk ljus soja
0.5dl vitt vin
140g ädelost
salt
svartpeppar
1dl bladpersilja, hackad
 
Koka pastan.
Hetta upp en panna med smör och lite olja.
Stek köttet hastigt på hög värme tills det börjar ta färg.
Ställ köttet åt sidan.
Lägg nytt smör i stekpannan och fräs champinjoner och brysselkål tills de tar färg.
Tillsätt lök och vitlök och fräs vidare till glansigt.
Tillsätt vin och låt fräsa upp.
Häll i fonden och låt koka upp hastigt.
Tillsätt grädden och låt småkoka några minuter.
Smaka av med soja, salt och nymalen svartpeppar.
Rör ner persiljan och köttet i såsen.
Ta pannan från plattan och smula ner ädelosten.
Rör försiktigt tills all ost har smält.
Blanda ner såsen i pastan under omrörning.
 
TIPS!
Hetta upp pannan med både smör och lite olja. Oljan gör att smöret kommer tåla högre värme vilket behövs för att köttet snabbt ska få en fin stekyta. Tillsätt sedan lite kött i taget så att inte värmen i pannan sjunker för lågt. Då kan det lätt koka istället för att stekas.
 
KONTAKT!
Ni hittar också mycket mat på mitt instagram: robert.ohman
Vill du ha inspiration till någon ny rätt eller kanske få min version av en klassiker? Kontakta gärna mig på mail: robert.ohman@outlook.com.
 
SMAKLIG MÅLTID!