Frozen yoghurt med marinerade jordgubbar
Jordgubbsfrossa!!
Vi går mot en tid för de svenska jordgubbarna.
Än har inte den riktiga värmen kommit men för att få lite smak av sommaren så kör jag idag ett recept fyllt med det svenska favoritbäret. Nu är nog många av er mitt uppe i planeringen inför studenten och då är det på sin plats att jag hjälper till. Denna efterrätt är enkel att förberreda och kommer garanterat gå hem hos alla. Till denna rätt kan du själv välja ambitionsnivån. Gör en klassiskt gräddglass eller så köper du färdig. Jag väljer mellanvägen och gör en enklare variant av glass, frozen yoghurt.

Till 8st personer:
GLASSEN:
2,5dl strösocker
1liter turkisk yoghurt
Lägg jordgubbarna tillsammans med sockret i en kastrull.
Koka i ca. 15minuter.
Mixa med stavmixer och kyl ner.
Blanda jordgubbskompotten med yoghurten och frys den sedan i en glassmaskin.
Om du inte har glassmaskin eller om du vill göra en större mängd så går det bra att lägga
den blandade yoghurten i en plastbunke i frysen.
Rör glassen då och då tills den är frusen.
JORDGUBBARNA:
1l jordgubbar, färska (gärna svenska)
2st lime, saft och skal
3msk flytande honung
3st kvistar rosmarin, bladen
Skölj gubbarna och dela till mindre bitar.
Blanda med lime, honung och rosmarinbladen.
Ställ i kylskåpet och låt marineras till servering.
Blanda gärna då och då.
TIPS!
Rosmarin kan ersättas mot basilika eller citronmeliss. Jag tycker däremot att rosmarin ger en fantastisk blommig ton till jordgubbarna.
KONTAKT!
Vill du ha inspiration till någon ny rätt eller kanske få min version av en klassiker? Kontakta gärna mig på mail: [email protected].
SMAKLIG MÅLTID!

Så gott!