Grillad sparrissallad med räkor och sås hollandaise
Glad midsommar!
Om ni än inte planerat vad ni ska servera så kanske jag kan hjälpa med denna vackra och goda sallad.
Servera som en rätt på buffén, som huvudrätt eller minska på ingredienserna och servera som vacker förrätt.

Till 4st personer:
SALLAD:
12st vita sparrisar, skalade
12st gröna sparrisar
olivolja
flingsalt
svartpeppar
ca. 25g frön eller nötter (jag valde pumpa- och solrosfrön)
1kruka krispsallad
1knippe rädisor, tunt skivade
500g räkor, skalade
rödbetsgroddar
25g parmesan flagad
Skala den vita sparrisen.
Skär av den hårdare nedre delen på både grön och vit sparris.
Rosta frönen i en torr, het stekpanna tills de får fin färg.
Hetta upp olivolja i grillpanna på spisen eller grillen.
Grilla den vita i ca. 8min och den gröna ca. 4min.
Krydda med salt och peppar.
Varva ingredienserna till salladen på ett stort serveringsfat eller tallrikar.
HOLLANDAISE:
300g smör
2st äggulor
0.5st citron, saften
1msk vatten
1krm salt
0.5krm cayennepeppar
Smält smöret och låt det bli ca.60grader.
Vispa äggulor, citronsaft och vatten i en tjockbottnad kastrull på medelvärme.
Tillsätt smöret till äggblandningen i en tunn stråle under konstant vispning.
Smaka av med salt och cayennepeppar.
TIPS!
Äggulorna får inte bli äggröra vilket det blir vid 85grader. Händer det så är det bara att börja om med nya äggulor.
Är du osäker på temperaturen så använd vattenbad när såsen ska vispas.
KONTAKT!
Vill du ha inspiration till någon ny rätt eller kanske få min version av en klassiker? Kontakta gärna mig på mail: [email protected].
mums