Pytt i panna & inlagda rödbetor

Pytt i panna måste vara en av de smartaste rätterna.
Till rätten är recept egentligen onödigt eftersom pytten oftast görs på det som finns kvar i kylskåpet innan storhandling eller kanske på rester av söndagssteken. 
Det som fanns kvar i mitt kylskåp blir inte en klassisk pytt men minst lika god. 
Tillsammans med de trogna tillbehören ägg och inlagda rödbetor så blir det en riktigt bra middag. 
 
 
Till 4st personer:
 
PYTT I PANNA:
25g smör
2st kycklingbröst
3st chorizo
6st potatisar, fasta
3st morötter
2st gula lökar
2st selleristjälkar
persilja, grovhackad
salt
svartpeppar
0.5msk worcestersås
 
Skär alla ingredienser i små och ungefär lika stora bitar.
Hetta upp två stekpannor med smör.
Stek köttet och grönsakerna i separata pannor tills de börjar ta färg.
Blanda ner det stekta köttet med grönsakerna och låt fräsa vidare kort.
Stek äggen i pannan som köttet tidigare stekts.
Smaka av pytten med worcestersås, salt och peppar.
Vänd tillsist ner persilja.
 
INLAGDA RÖDBETOR:
1kg ekologiska rödbetor
1liter vatten
3dl socker
2dl ättika
1tsk vitpepparkorn, hela
 
Koka betorna mjuka i 20-50minuter (helt beroende på storlek).
Häll av och lägg betorna i kallt vatten.
Skala betorna med händerna.
Lägg i väl rengjorda burkar.
Koka upp lagen tills sockret löst sig helt.
Låt svalna något.
Häll lagen över betorna.
Låt svalna och ställ sedan i kylskåp.
Redo att ätas efter minst två dygn.

 

TIPS!
Självklart kan hela rätten lagas i en panna men jag tycker det är lättare att dela på kött och grönsaker under stekning för att allt ska få en jämn stekyta. 
 
KONTAKT!
Vill du ha inspiration till någon ny rätt eller kanske få min version av en klassiker? Kontakta gärna mig på mail: [email protected].
 
SMAKLIG MÅLTID!
#1 - - Spritt:

Ser riktigt smarrigt ut :)

#2 - - Robex Lundgren:

mums