Rabarbermuffins

Våren är här och vi kommer kunna använda många goda vårprimörer i matlagning. 
Rabarbern är tidigt ute och även om ni inte riktigt kan skörda era egna rabarber riktigt än så börjar de komma riktigt goda exemplar till våra matbutiker. 
Smaken av späda rabarber tar mig tillbaka till min uppväxt. 
Älskar våra svenska rabarber och tillsammans med vit choklad i en muffins så förstår ni att det kommer bli succé! 
 
TILL ca 24st muffins:
 
200g smör
4st hela ägg
3dl strösocker
2tsk vaniljsocker
4dl mjölk
1st citron, skalet
7.5dl vetemjöl
4tsk bakpulver
1nypa salt
250g rabarber, finhackade
200g vit choklad, grovt hackad
2tsk kardemummakärnor, bortlade
 
Sätt ugnen på 190grader.
Smält smöret och låt kallna något.
Skölj och finhacka rabarbern.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
Rör ner det smälta smöret, mjölk och citronskal.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt.
Sikta ner mjölblandningen genom en sil ner i smeten.
Blanda väl.
Tillsätt choklad, rabarber och kardemumma i smeten men spara den rödaste delen av rabarbern till topping.
Fördela smeten upp till halva muffinsformarna.
Toppa med resterande rabarber.
Grädda ca. 25min.
När de fått fin färg så kontrollera med en sticka att muffinsen är torra inuti.
 
TIPS!
Svårt att få till den perfekta formen om du använder vanliga formar av tunt papper. Då är det bra att använda två eller tre formar ihop till varje muffins så att det blir stadigare för smeten. De som du använder extra kan du ändå sedan använda igen till nästa gång du bakar.
 
#1 - - MYLLENBERG - finalist i Top Model Worldwide:

men ÅH VAD GOTT. Rabarber, vit choklad och muffins är sjukt gott, kan ju inte annat än blir succé tillsammans!

#2 - - ɑ n n i k ɑ:

Gott!