Räk- och äggsallad med citrondressing

Till 4st personer:
Räk- och äggsallad med citrondressing:
300g skalade räkor
2dl matvete
4st ägg
1st citron
ett knippe dill, hackat grovt
1st fänkål, tunt hyvlad
0.5dl olivolja
0.5st gurka, urkärnad och skivad
4st små salladslökar, finhackade
1st knippe rädisor, tunt skivade
70g ärtskott
lite majonäs, att toppa äggen med
1st baguette
salt&peppar
olivolja
Koka upp vatten och lägg i äggen. Koka i 7minuter. Låt dem sedan kallna i kallt vatten.
Skölj citronen. Finriv skalet och pressa ur saften. Blanda citronskal, -saft och dill med fänkål och olivolja. Låt nu denna röra stå i kylskåpet medan du fortsätter med de resterande delarna.
Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Låt sedan stå och svalna något.
Värm upp ugnen till 175grader.
Dela brödet i lämpliga bitar, krydda med olivolja, salt och peppar på snittytorna. Grilla i ugnen till fin färg.
Dela äggen och toppa med lite majonnäs.
Blanda ihop matvete, fänkålsröran och räkor med resterande ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Servera på ett stort serveringsfat tillsammans med ägghalvor och det ugnsgrillade brödet.
Smaklig måltid!
mumms