Pasta salsiccia

Italiensk pasta på riktigt!
 

400g pasta, penne
300g salsicciakorv
4msk olivolja
2st vitlöksklyftor, tunt skivad
1st röd chili, finhackad
2st tomater, tärnade
1kvist rosmarin, finhackade blad
2dl vitt vin
1knippe persilja, finhackad
0.5st citron, fint rivet skal (endast det gula)
salt
svartpeppar
parmesan, fint riven

 

Ta bort skinnet från korvarna och mosa ner innehållet.
Hetta upp en panna med olivolja.
Bryn korvköttet några minuter tills det börjar få färg.
Tillsätt vitlök och chili och bryn lite till.
Blanda i tomat och rosmarin tillsammans med vin.
Låt puttra ihop i ca. 10minuter.
Blanda med nykokt pasta och vänd ner persiljan och citronskal.
Krydda upp generöst med salt och svartpeppar och smaka av.
Strö över rikligt med parmesan vid servering.
Toppa ev. med lite extra olivolja.

 

TIPS!
Koka pastan enligt anvisning på förpackning men slå av när det återstår ca. 1minut.
Ena anledningen till det är att pastan ändå kommer bli klar när den blandas med korvfärsen.
Dessutom är det viktigt enligt Italienaren att pastan fortfarande har kvar en fast konsistens.

 

SMAKLIG MÅLTID!