Chokladmousse med flingsalt

En rik och len mousse som är långt från halvfabrikatet.
 
 
MOUSSE
150g mörk choklad av bra kvalité
3st äggulor
2.5dl vispgrädde
1nypa flingsalt
 
Vispa grädden hårt.
Hacka chokladen.
Smält över vattenbad.
Låt svalna något.
Rör ihop äggulorna i en skål.
Tillsätt chokladen, lite i taget under kraftig omrörning.
Rör i den vispade grädden även här lite i tagen.
Rör försiktigt till allt blandats väl.
Smaksätt med flingsalt.
Låt stelna någon timme i kylskåp innan servering.
 
SERVERINGSFÖRSLAG
Fyll upp moussen i snygga glas. 
Dra en kniv över för en ojämn yta och toppa med finhackad choklad. 
 
FÖRSLAG PÅ TILLBEHÖR
Färska bär
Fruktsallad
Fikon
Kanderade nötter
Kanderade popcorn
Jag använde choklad som var smaksatt med rödbetsmaränger och använde som strössel.
 
 
TIPS!
Viktigt att äggen är rumstempererade när chokladen rörs ner.
Är värmeskillnaden för stor mellan choklad och ägg så skär sig moussen lätt. 
 
KONTAKT!
Ni hittar också mycket mat på mitt instagram: robert.ohman
Vill du ha inspiration till någon ny rätt eller kanske få min version av en klassiker? Kontakta gärna mig på mail: robert.ohman@outlook.com.
 
SMAKLIG MÅLTID!
 
 
 
#1 - - a n n i k a:

Mums!