Fläskfärs och pak choi

Thailänsk snabbwok
 
 

TILL 4st personer

 

2st pak choi
2msk sesamolja
500g fläskfärs
4st vitlöksklyftor, tunt skivade
4cm ingefära, tunt strimlad
1st gul lök, skivad
2msk fisksås
2msk ljus soja
4msk vatten
1tsk chilliflingor
Vitpeppar
1nypa socker

 

 

Skär av den hårda roten av pak chi salladen.
Skär av de gröna bladen och spara tills senare.
Strimla den ljusare delen.
Hetta upp en wokpanna.
Stek fläskfärsen tills den börjar få färg.
Häll i sesamoljan.
Blanda ner ingefära, vitlök och chilliflingor.
Fräs vidare ca. 3minuter.
Tillsätt den gula löken, vattnet och såserna.
Ge allt ett snabbt uppkok.
Smaka av med peppar och socker.

 

 
Servera med nykokt ris.

 

 

 

TIPS!

Här kan du variera receptet mycket. Vilken grönsak du blandar med färsen är helt upp till dig och hur mycket chilli du använder är helt beroende på hur starkt du önskar. Pak choi har jag använt förut men för er som missat det och inte använt det tidigre så rekommenderar jag verkligen att prova. Det är en asiatisk kål som finns att få tag på i flesta vanliga matbutiker. Dessutom billigt!

 

SMAKLIG MÅLTID!

 

Thailänsk snabbwok