Risotto

Med champinjoner och gröna ärtor
 
 
Till 4st personer

1l kycklingbuljong
2msk olivolja
2st scharlottenlökar, finhackade
2st vitlöksklyftor, finhackade
150g skogschampinjoner, skivade
300g Carnaroliris
2dl vitt vin, torrt
1tsk rosmarin, torkad
1dl gröna ärtor
1dl parmesan, riven
Salt
Peppar

 

TILL SERVERING:
1dl parmesan, riven
Svartpeppar
olivolja

 

Värm upp buljongen i en kastrull och håll den sedan varm.
Fräs schalottenlöken, vitlöken och svampen i olivolja i en tjockbottnad kastrull på låg värme utan att den tar färg.
Tillsätt riset, höj värmen och låt fräsa någon minut tills att riset börjar knäppa lite.
Häll i vinet och låt koka under omrörning tills det ångat bort.
Sänk till medelvärme
Tillsätt den varma buljongen, lite i taget.
Börja med ca. 3dl ta sedan 1dl i taget efter hand som riset suger åt sig buljongen.
Rör om metodiskt hela tiden.
Fortsätt tills hela buljongen har blandats I riset. Det tar ca. 20 minuter.
Tillsätt ärtorna när det återstår 2minuter av koktiden.
Ta från värmen och rör ner parmesan.
Resultatet ska vara lös medans riset fortfarande ska ha kvar en liten kärna.
Smaksätt med salt och peppar.

Toppa varje portion med parmesan svartpeppar och olivolja.

 

TIPS!
Var inte orolig om risotto känns för lös när koktiden är över.
Parmesanen som blandas ner kommer göra rätten till ett perfekt resultat.
Risotto ska vara lösare än vad manga tror. Det vanligaste felet är att den serveras som en tjock gröt.

 

 

SMAKLIG MÅLTID!

 

Sent from Mail for Windows 10

#1 - - Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!:

så gott

#2 - - rememberthiis.blogg.se:

ser gott ut:)